ABUS kransystem har en stark framtidstro


2022-02-16

Under februari 2022 inleddes arbetet med utökade lokaler på Gräsdalen i Karlstad. Lokalerna utökas med konferens- och utbildningslokaler, kontor, garage och lager med en yta om totalt 800 m2. Allt beräknas vara klart till sommaren 2022.

Gemensam stark framtidstro
ABUS Kransystem AB, som ingår i den tyska koncernen och ansvarar för svenska marknaden som generalagent, sitter i lokaler i en fastighet som ägs av Carlhag AB, som även är en av ABUS Kransystems återförsäljare i Sverige.

En satsning för kunderna
ABUS Kransystem kommer att få ett efterlängtat tillskott med utökade konferens- och utbildningslokaler. Via entrésolplanet i utbildningslokalen finns direkt åtkomst till traverskranen som installeras i lagerdelen. Här får man en unik möjlighet att genomföra praktiska utbildningsmoment utan att behöva förflytta sig till en separat industrilokal. I en utställningsdel kommer även lättraverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar på balk installeras.

– I och med att vi installerar en komplett traverskran i huset kan vi nu också erbjuda våra kunder att komma och genomföra både teoretiska och praktiska moment i traversförarutbildningen, säger Tony Wittgren, vd på ABUS Kransystem.

Den utökade lagerytan gör också att ABUS Kransystem kan lagerhålla fler reservdelar och skapar ett utökat lager för t ex kättingtelfrar för omgående leverans. Man kommer även att effektivare lagerföra skrymmande gods som t ex lättraverser, enligt Tony Wittgren.

– Det ökar tryggheten för våra kunder då vi ännu snabbare kan få kundens verksamhet i drift. En ytterligare förbättring av vårt omfattande erbjudande inom nyförsäljning, service och förebyggande underhåll, tillägger Johan Hammarström, vd på Carlhag.

Bättre utrymmen för personal
I utbyggnaden ryms det också nya och bättre personalutrymmen i form av fler kontor, personalrum och omklädningsrum. De nya omklädningsrummen kommer kommer att ha en ”ren” och en ”smutsig” del för Carlhag’s tekniker. Det blir även bättre duschmöjligheter och gott om utrymme av förvaring av arbetskläder. Dessutom ökas antalet garageplatser för servicebilarna.

– Det här är förbättringar som verkligen kommer alla anställda tillgodo, konstaterar Johan Hammarström.

Miljöperspektiv
– Vi vill också bygga för framtiden ur ett miljöperspektiv. De nya servicebilsgaragen förbereds redan nu för att kunna förses med laddstolpar, inför en framtida övergång till elbilar. Parkeringen på framsidan har redan laddstolpar men nu blir det ännu fler. Vi har också planer på att relativt snart installera solcellspaneler på taket. vilket ger oss ett teoretiskt årstillskott på 90 000 kWh, avslutar Johan.

www.abus-kransystem.se