Industrimässor och evenemang

Aktuella mässor, intressanta seminarier och andra evenemang som
är värda att boka in.ONS 2022Nordic Welding Expo
AutomaticaEuroblechPaintexpo
AMB internationell mässa för metallbearbetningSCANPACK 2022SCANAUTOMATICUnderhållsmässan
Hannover MesseeCarExpoEUROEXPO

Vi reserverar oss för ändringar. Vänligen kontrollera datum etc med respektive arrangör.
För ytterligare info om mässnummer etc, kontakta oss gärna på

telefon: 031-68 00 00 eller e-post: info@verko.se.

Klicka för att komma till lista med mässor för följande år:

2023

DatumPlatsNamnInfo
Januari
18-21GöteborgAutomässanAutomässan är Nordens största mötesplats för motorbranschens service- och eftermarknad.
På plats finns branschens ledande tillverkare, importörer, leverantörer och grossister. www.automassan.se
24-26Warsawa EpoWarsaw MetaltechInternationell industrimässa med teknik, maskiner och verktyg för metallbearbetning
25-26Västerås ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
31 jan - 1 febGöteborgYTSKYDDSDAGARNANordens största mötesplats gällande renovering, ytskydd och förstärkning av utrustningar och konstruktioner i betong, metall och trä.
Februari
3–5Stockholm, Friends arenaeCarExpoNordens största elbilsmässa återvänder till Friends Arena.
Här ges en fantastisk möjlighet att skaffa sig djupare kunskap om elbilar, laddning och elbilsägande. Inte minst får du möjlighet att provköra och jämföra marknadens elbilar.
4–12GöteborgBåtmässanVästsveriges största mötesplats för alla som älskar båt och vattenliv
8–9Trollhättan, NOVA ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Mars
15–16KöpenhamnScandinavian Coating"Nordens enda heltäckande ytbehandlingsmässa"
22–23Skellefteå, Norvalla IPEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
29–30Gjøvik, NorgeEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
April
10–11Kistamässan, StockholmElektronikmässanUpplev en effektiv 2-dagarsmässa med fokus på smart elektronik, innovationer, nytänkande tekniklösningar och elektronikproduktion.
17–21HannoverHannover MesseVärldens ledande och största industrimässa. "Home of industrial pioneers"
19-20Göteborg, Serneke arenaAdvanced EngineeringAdvanced Engineering är en fullspäckad 2-dagarsmässa tillägnad produktutvecklingen inom industrin. Årligen bjuder man in industrisverige till Göteborgsregionen.
19-20Göteborg, Serneke arenaELEKTRONIKMÄSSAN GöteborgUpplev en effektiv 2-dagarsmässa med fokus på smart elektronik, innovationer, nytänkande tekniklösningar och elektronikproduktion.
19-20Norrköping, MaxihallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
26-27Bergen, VestlandshallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Maj
10–11MalmömässanPLASTTEKNIK NORDICPlastteknik Nordic är den självklara mötesplatsen för plast- och gummibearbetningsindustrin.
10–11Gävle, Monitor ERP ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
8–11Kjølnes, NorgeINDUSTRI.UKAIndustriuka är en arena för norsk industri om grön omställning. Arrangemanget äger rum på Porsgrunn Arena.
9–12Svenska Mässan, GöteborgELFACKElfack erbjuder en möjlighet att träffa en samlad el- och belysningsbransch med komplett utställning, plats för möten och diskussion, ett omfattande seminarieprogram och utbildningsaktiviteter.
9–12Stuttgart, TysklandCONTROLMässa om kontroll och kvalitetssäkring
257A Posthuset, StockholmPACK NordicPack Point Nordic är en mötesplats för aktörer i förpackningarnas värdekedja. En gång om året i maj träffas och diskuterar ledande beslutsfattare och experter förpackningarnas betydelse ur en mängd perspektiv; funktionalitet, klimatavtryck och hållbarhet, design och kommunikation och effektivitet.
24–25DortmundMAINTENANCEUnderhållsmässan i Dortmund hålls årligen
24–25Oskarshamn, Be-Ge HockeycenterEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Juni
7–8BirminghamSUBCONBrittisk underleverantörsmässa som hålls årligen.
12-16DûsseldorfMETEC Internationell mässa för gruvindustri och metallurgi​
12-16DüsseldorfGIFADüsseldorf. Internationell mässa för metallindustrin​
27-30MünchenAUTOMATICAAs the world’s leading trade fair for smart automation and robotics, automatica brings together all key technologies in the international technology hub of Munich.
Augusti
30-31Gällivare IsarenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
September
13–14Sundsvall, NordichallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
20Svenska Mässan GöteborgEvertiq Göteborg 2023Sveriges största endagars-
expo för elektronikindustrin

20 september 2023, 09:00-16:00, Svenska Mässan - Entré 2
För dig som jobbar med konstruktion och inköp av elektronik
18–23HannoverEMOInternationell mässa för tillverkningsindustrin.
"EMO, the world's premier Metalworking Industry event."
26-28Stuttgartparts2cleanInternationell mässa om Rengöring. Arrangeras av Deutsche Messe
26-28Tampere, FinlandALIHANKINTA"The place where industrial professionals meet" Finsk underleverantörsmässa som hålls varje år.
27-28Ålesund, Sparebanken MøreEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Oktober
3–5Herning, DanmarkHI INDUSTRYUdstillerne er fordelt på fem stærke sektorer indenfor:

Industrimässsan i Herning startade för 60 år sedan. AUTOMATION & ROBOTTER
MASKINER, SVEJSNING & PRODUKTIONSUDSTYR
INTERN LOGISTIK
UNDERLEVERANDØRER
FØDEVARETEKNOLOGI
4–5KistamässanEMPACK"
HÄR SAMLAS FÖRPACKNINGSBRANSCHEN 2023 - allt från stora nyckelleverantörer till heta uppstickare"
4–5Borlänge Stora Enso ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
10–13StuttgartBONDEXPOMässa om industriell fästteknik och fästelement
10–13StuttgartMOTEKMässa om automation i produktion och materialhantering
24–25GöteborgLogistik & TransportNordens ledande konferens och mässa för framtidens logistik- och transportlösningar. Här möts beslutsfattare från flera grenar av branschen för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration, med det gemensamma målet att skapa ökad kompetens kring globala gemensamma utmaningar.
25–26Örnsköldsvik, MattsborgenEURO EPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
November
7–10StuttgartBlechexpoInternationell plåtmässa som hålls i Stuttgart vartannat år. Mässan startades 1994 som Südblech.
7–10StuttgartSchweisstecSvetsmässan är ett utmärkt komplement till Blechexpo som hålls samtidigt. i Stuttgart. Tar upp alla sammanfogningsmetoder såväl mekaniska som termiska.
14–16JönköpingElmia SubcontractorTillverkningsindustrins främsta arena, norra Europas ledande underleverantörsmässa. Den viktigaste mötesplatsen för underleverantörer inom tillverkande industri och deras kunder- en äkta specialistmässa för inköp och produktutveckling.
22–23Mo i Rana, RanahallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
29–30Luleå Energi ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.

2024

DatumPlatsNamnInfo
Januari
9–12Las Vegas
USA
CES Consumer Technology Association"Den globala scenen för innovation"
CES® is the most powerful tech event in the world — the proving ground for breakthrough technologies and global innovators.
16–18NürnbergEUROGUSSInternationell mässa för formsprutning. Tekniker, processer och produkter
23–26DüsseldorfNORTECMETAV är nu NORTEC och hålls i Hamburg. Messe Stuttgart och VDW (Association of German Tool Factory), tar tillsammans över det etablerade evenemanget för produktionsteknik i Hamburg.
23–25Warsawa Expo
Polen
WARSAW METALTECHMässan för teknik, maskiner och verktyg för metallbearbetning.
24–25KarlstadEuroexpo VärmlandEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Februari
3-11Svenska Mässan
Göteborg
BÅTMÄSSANHitta din nästa båt, få tips om underhåll och service och se mängder av prylar som gör båt- och vattenlivet bättre.
7-8KistamässanYTSKYDDSDAGARNAYtskyddsdagarna 2023 blev den största konferensen någonsin då det var 415 personer på plats.

Ytskyddsdagarna 2024 genomförs i Stockholm 7-8 februari för att många från östra och norra Sverige lättare ska kunna deltaga.
7-8MalmömässanELMÄSSAN
SYD
Branschprofiler, ledande leverantörer och hundratals av deras produktnyheter. Under samma tak finner du det mesta inom elinstallation, belysning, fiber, solenergi och laddning.
7–8BoråsEuroexpo Västergötland Borås, ÅhagaEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
21-22Messe Dortmund
Tyskland
Pumps & ValvesMässan ger en mångsidig men koncentrerad översikt över komponenter inom industriell processteknik.Pågår parallellt med MAINTENANCE
21-22Messe Dortmund
Tyskland
MAINTENANCEUnderhållsmässa som hålls årligen. Pågår parallellt med PUMPS & VALVES
Mars
3–6Köln
Tyskland
EISENWARENMESSEVar samlas den globala hårdvaruindustrin?
I Köln, förstås – på EISENWARENMESSE
Över 3 000 utställare från hela världen kommer att presentera sina senaste produkter och innovationer – från verktyg och tillbehör till bygg- och gör-det-själv-material, beslag, fixeringar och fästteknik.
12–15Svenska Mässan, GöteborgUNDERHÅLLEuropas ledande mötesplats för smart. underhåll
13–14Skogshem & Wijk på LidingöMETALLISKA MATERIALKonferens med späckat program, med spännande och intressanta talare på scen som tar upp viktiga och aktuella ämnen. Konferensens andra dag består som brukligt av presentationer från Metalliska materials alla projekt.
12–15Svenska Mässan, GöteborgSkyddsombudsdagarnaKonferens om personligt skydd och industriell säkerhet. Hålls i samband med Underhållsmässan.
19-21Stuttgart
Tyskland
LogiMATInternationell mässa om intralogistik och processtyrning med fokus på hållbarhet, AI och ergonomi.
19-22Nürnberg
Tyskland
Fensterbau FrontaleFENSTERBAU FRONTALE är världens ledande mässa i sin nisch; fönster, dörrar och fasader med tillbehör. På mässan presenterar ca 800 internationella utställare från ca 40 länder de senaste produkterna och lösningarna med fokus på hållbarhet, komfort, automation och energieffektivitet.
20–21TrollhättanEuroexpo Västergötland Trollhättan, Nova ArenaEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
April
9-12KarlsruhePaintExpoInternationell mässa om ytbehandling som hålls varannat år.
10-11KistamässanAdvanced Engineering10 – 11 april 2024 öppnas dörrarna åter till Advanced Engineering Mässan är tillägnad produktutveckling och sourcing inom främst verkstadsindustrin. Mässan är mötesplatsen för alla som utvecklar nya och befintliga produkter, allt från design och koncept till rätt material, komponenter och elektronik.
14TrollhättanROSTSKYDDYtskyddsakademiens distansutbildningar ”Rostskydd” är speciellt framtagen för att beställare, konsulter och entreprenörer skall erhålla nödvändig kunskap varför det uppstår skador på rostskyddet och hur dessa skador kan åtgärdas och förebyggas.

Kunskapsområdena ger grundläggande kunskaper hur det är möjligt att inspektera, tillståndsbedöma, åtgärdsplanera, renovera, ytskydda och förstärka metall.

Den 14 april håller Auktorisation för rostskyddsmålning ett seminarie på Ytskyddsakademien där man presenterar verksamheten.
15-19BirminghamMACHBrittisk mässa med fokus på metallbearbetning
15-19DüsseldorfWIREInternationell tråd- kabel och rörmässa
www.wire.de
www.tube.de
17–18Trondheim
Norge
Euroexpo Trondheim Norge, UtleirahallenEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
22-26HannoverHANNOVER MESSE 2024HANNOVER MESSE är världens ledande mässa för industriteknik med 4000 utställare från 75 länder. Här samlas varje år beslutsfattare och nyckelaktörer för att upptäcka de senaste industriella innovationerna och lösningarna presenterade av mässans stora bas av internationella utställare. HANNOVER MESSE omfattar flera delmässor såsom Automation, Motion & Drives, Energy solutions, Digital Ecosystems och Engineered Parts & Solutions. Mässan lockar hela 130 000 besökare från näringslivet.
24–25ÖstersundEuroexpo Jämtland Östersund, CurlinghallenEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
23-26StuttgartCONTROL 2024Internationell mässa för kontroll och kvalitetssäkring.
24Brygghuset
Stockholm
PACKPOINT Nordic StockholmKonferens om senaste trenderna och framtidens riktning inom förpackningsbranschen. Hålls i Stockholm 23-24 april och Malmö 21 november
Maj
13–17MünchenIFATVärldens största mässa för vatten, avlopp,avfall och råmaterial.
14–17JönköpingELMIA ProduktionsmässorViktigaste arenan för produktion inom tillverkande industri.
Möt morgondagens innovationer och trender inom teknik och industri. Se den senaste produktionsutrustningen i drift.

Elmia Produktionsmässor är en plattform där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus. Sex mässor. Fyra dagar. En arena.
14–17JönköpingELMIA Svets & FogningsteknikPå den ledande branschmässan serveras du nyheter och utforskar morgondagens teknik, utrustning och tillbehör. Här är helt enkelt allt samlat som har med svetsning och fogning att göra.
14–17JönköpingELMIA PLÅTInnovation formar framtidens plåtindustri.
Möt morgondagens trender och teknik. På mässan för den plåtbearbetande industrin visas ett brett utbud av maskiner i drift med tillbehör.
14–17JönköpingELMIA POLYMERPlast är framtiden.
På Skandinaviens största renodlade mässa för plast och gummiindustri möter du morgondagens teknik och material. Här hittar du ett brett utbud inom samtliga processer för plastbearbetning.
14–17JönköpingELMIA AUTOMATIONINNOVATIV. RENODLAD. ETT AFFÄRSMÅL.
Möt morgondagens innovationer och automationslösningar på branschens mest kraftfulla marknadsplats. Här hittar du det senaste från robotleverantörer, systemintegratörer och komponentleverantörer
22-23Serneke Arena
Göteborg
ELMÄSSAN GöteborgElmässan har arrangerats framgångsrikt sedan 2004. Med ett tydligt fokus på produktnyheter är detta en väletablerad mötesplats där installationsbranschen planerar och genomför sina inköp. Nätverkande, inspiration och utveckling.
22–23SödertäljeEuroexpo Södermanland, Södertälje, BST/ScaniarinkenEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
23Malmö ArenaEvertiq Expo MalmöSveriges största endagars-
expo för elektronikindustrin
23 maj 2024, 09:00-16:00, Malmö Arena
För dig som jobbar med konstruktion och inköp av elektronik.
Juni
5-6Birmingham
Storbrittanien
SUBCON Birmingham 2024Brittisk underleverantörsmässa som hålls årligen.
10-13Porsgrunn ArenaINDUSTRIUKA konferens"Industriuka skal være den årlige møteplassen der industrien møter leverandørene, politikerne og akademia, for sammen inspireres og finne løsninger for å kunne endre verden og påvirke og endre industrien i en grønnere retning. Det er derfor vi sier Industriuka – Kraften til å handle!"
11-13Nürnberg
Tyskland
SENSOR+TESTSENSOR+TEST är världens ledande mässa för sensorer, mät- och testteknik.
12-13Kjølnes ringINDUSTRIUKA mässaNorsk industrimässa
Augusti
26–29StavangerONS 2024Stor mässa om energi - innovationer och teknik. Hålls vartannat år.
28–29FalunEuroexpo Dalarna, Falun, Lugnets sporthall,Euroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
September
4–5Kristiansand
Norge
Euroexpo Kristiansand, Falun, SörlandshallenEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
9–14ChicagoIMTS 2024IMTS – The International Manufacturing Technology Show, the largest and longest-running industry trade show in the Western Hemisphere, is held every other year at McCormick Place in Chicago, Illinois. IMTS is where the creators, the builders, the sellers, and the drivers of manufacturing technology come to connect and be inspired
10–14StuttgartAMB 2024Internationell mässa om metallbearbetning
18–19PiteåEuroexpo Norrbotten, Piteå, PiteEnergi ArenaEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
24-26Nürnberg
Tyskland
FACHPACKFACHPACK är en av de ledande mässorna i Europa för förpackningsindustrin. Mässan har arrangerats i Nürnberg i över 40 år och ger en heltäckande bild av förpackningsindustrins områden.
Oktober
8-10Svenska mässan GöteborgSCANAUTOMATIC Scanautomatic är mötesplatsen för företag och organisationer som utvecklar framtidens smarta och hållbara industri. Här visas nya komponenter, energieffektiva system och innovativa automationslösningar.
8-10Svenska mässan GöteborgProcessTeknikProcessTeknik är mötesplatsen för processindustrin och en plats där man belyser gemensamma utmaningar kring energi, hållbarhet, produktion och cirkularitet.
8-10Nürnberg
Tyskland
CHILLVENTAChillventa är världens ledande mässan för kyla, luftkonditionering, ventilation och värmepumpar. Här möter 900 utställare 29 000 fackbesökare från näringslivet
16-17KistamässanElmässan StockholmElmässan Stockholm är mötesplatsen för hela el-och belysningsbranschen. Här kopplar vi samman tusentals elektriker, installatörer, projektledare och beslutsfattare med Sveiges största leverantörer inom installation, belysning och fiber.
16–17LundEuroexpo Skåne, Lund, Skåne ArenaEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
22-25Svenska mässan
Göteborg
SCANPACKScanpack är platsen dit varumärkesägare och förpackningsköpare kommer för inspiration, insikter och ny kunskap. Här visas nya intressanta produkter och lösningar. Under fyra effektiva dagar på Scanpack i Göteborg träffas köpare och leverantörer inom den skandinaviska förpackningsindustrin.
22-25HannoverEUROBLECH"At EuroBLECH, manufacturers and suppliers of materials, machines, tools and systems meet with trade visitors whose requirements for innovative equipment are substantial. In order to align their production to the complex demands of smart manufacturing, visitors to EuroBLECH specifically look for flexible and cost-efficient solutions in order to operate successfully in the future."
November
6–7KirunaEuroexpo Lappland, Kiruna, Arena ArcticaEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
12-14JönköpingELMIA SUBCONTRACTOR"Här möts industrins experter för att dela med sig av sin kunskap och bli inspirerade av andras. Det är här som branschen får syre, energi och kraft framåt.

Genom att samla hela industrins kunskap på ett ställe är detta inte bara en arena där branschnyheter visas upp – utan där de kan skapas och framtidens industri formas.

Här sker innovationer och affärer direkt på golvet. På plats. Med glädje. Och med morgondagens lösningar i fokus."
20–21ÖrebroEuroexpo Närke Örebro, ConventumEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
21Slagthuset
Malmö
PACKPOINT Nordic MalmöKonferens om senaste trenderna och framtidens riktning inom förpackningsbranschen. Hålls i Stockholm 23-24 april och Malmö 21 november
27–28Fredrikstad
Norge
Euroexpo Norge, Fredrikstad, KongstenshallenEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
December