Verko - verkstadsindustrins tidning sedan 1957

Industrimässor och evenemang

Aktuella mässor, intressanta seminarier och andra evenemang som
är värda att boka in.


Advanced Engineering 2023
YTSKYDDSDAGARNA 2023ONS 2022Nordic Welding Expo
EMO Hannover 2023AutomaticaEuroblechPaintexpo
AMB internationell mässa för metallbearbetningSCANPACK 2022SCANAUTOMATICUnderhållsmässan
Elmia SubcontractorHannover MesseeCarExpoEUROEXPO

Vi reserverar oss för ändringar. Vänligen kontrollera datum etc med respektive arrangör.
För ytterligare info om mässnummer etc, kontakta oss gärna på

telefon: 031-68 00 00 eller e-post: info@verko.se.

Klicka för att komma till lista med mässor för följande år:

2023

DatumPlatsNamnInfo
Januari
18-21GöteborgAutomässanAutomässan är Nordens största mötesplats för motorbranschens service- och eftermarknad.
På plats finns branschens ledande tillverkare, importörer, leverantörer och grossister. www.automassan.se
24-26Warsawa EpoWarsaw MetaltechInternationell industrimässa med teknik, maskiner och verktyg för metallbearbetning
25-26Västerås ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
31 jan - 1 febGöteborgYTSKYDDSDAGARNANordens största mötesplats gällande renovering, ytskydd och förstärkning av utrustningar och konstruktioner i betong, metall och trä.
Februari
3–5Stockholm, Friends arenaeCarExpoNordens största elbilsmässa återvänder till Friends Arena.
Här ges en fantastisk möjlighet att skaffa sig djupare kunskap om elbilar, laddning och elbilsägande. Inte minst får du möjlighet att provköra och jämföra marknadens elbilar.
4–12GöteborgBåtmässanVästsveriges största mötesplats för alla som älskar båt och vattenliv
8–9Trollhättan, NOVA ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Mars
15–16KöpenhamnScandinavian Coating"Nordens enda heltäckande ytbehandlingsmässa"
22–23Skellefteå, Norvalla IPEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
29–30Gjøvik, NorgeEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
April
10–11Kistamässan, StockholmElektronikmässanUpplev en effektiv 2-dagarsmässa med fokus på smart elektronik, innovationer, nytänkande tekniklösningar och elektronikproduktion.
17–21HannoverHannover MesseVärldens ledande och största industrimässa. "Home of industrial pioneers"
19-20Göteborg, Serneke arenaAdvanced EngineeringAdvanced Engineering är en fullspäckad 2-dagarsmässa tillägnad produktutvecklingen inom industrin. Årligen bjuder man in industrisverige till Göteborgsregionen.
19-20Göteborg, Serneke arenaELEKTRONIKMÄSSAN GöteborgUpplev en effektiv 2-dagarsmässa med fokus på smart elektronik, innovationer, nytänkande tekniklösningar och elektronikproduktion.
19-20Norrköping, MaxihallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
26-27Bergen, VestlandshallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Maj
10–11MalmömässanPLASTTEKNIK NORDICPlastteknik Nordic är den självklara mötesplatsen för plast- och gummibearbetningsindustrin.
10–11Gävle, Monitor ERP ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
8–11Kjølnes, NorgeINDUSTRI.UKAIndustriuka är en arena för norsk industri om grön omställning. Arrangemanget äger rum på Porsgrunn Arena.
9–12Svenska Mässan, GöteborgELFACKElfack erbjuder en möjlighet att träffa en samlad el- och belysningsbransch med komplett utställning, plats för möten och diskussion, ett omfattande seminarieprogram och utbildningsaktiviteter.
9–12Stuttgart, TysklandCONTROLMässa om kontroll och kvalitetssäkring
257A Posthuset, StockholmPACK NordicPack Point Nordic är en mötesplats för aktörer i förpackningarnas värdekedja. En gång om året i maj träffas och diskuterar ledande beslutsfattare och experter förpackningarnas betydelse ur en mängd perspektiv; funktionalitet, klimatavtryck och hållbarhet, design och kommunikation och effektivitet.
24–25DortmundMAINTENANCEUnderhållsmässan i Dortmund hålls årligen
24–25Oskarshamn, Be-Ge HockeycenterEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Juni
7–8BirminghamSUBCONBrittisk underleverantörsmässa som hålls årligen.
12-16DûsseldorfMETEC Internationell mässa för gruvindustri och metallurgi​
12-16DüsseldorfGIFADüsseldorf. Internationell mässa för metallindustrin​
27-30MünchenAUTOMATICAAs the world’s leading trade fair for smart automation and robotics, automatica brings together all key technologies in the international technology hub of Munich.
Augusti
30-31Gällivare IsarenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
September
13–14Sundsvall, NordichallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
20Svenska Mässan GöteborgEvertiq Göteborg 2023Sveriges största endagars-
expo för elektronikindustrin

20 september 2023, 09:00-16:00, Svenska Mässan - Entré 2
För dig som jobbar med konstruktion och inköp av elektronik
18–23HannoverEMOInternationell mässa för tillverkningsindustrin.
"EMO, the world's premier Metalworking Industry event."
26-28Stuttgartparts2cleanInternationell mässa om Rengöring. Arrangeras av Deutsche Messe
26-28Tampere, FinlandALIHANKINTA"The place where industrial professionals meet" Finsk underleverantörsmässa som hålls varje år.
27-28Ålesund, Sparebanken MøreEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Oktober
3–5Herning, DanmarkHI INDUSTRYUdstillerne er fordelt på fem stærke sektorer indenfor:

Industrimässsan i Herning startade för 60 år sedan. AUTOMATION & ROBOTTER
MASKINER, SVEJSNING & PRODUKTIONSUDSTYR
INTERN LOGISTIK
UNDERLEVERANDØRER
FØDEVARETEKNOLOGI
4–5KistamässanEMPACK"
HÄR SAMLAS FÖRPACKNINGSBRANSCHEN 2023 - allt från stora nyckelleverantörer till heta uppstickare"
4–5Borlänge Stora Enso ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
10–13StuttgartBONDEXPOMässa om industriell fästteknik och fästelement
10–13StuttgartMOTEKMässa om automation i produktion och materialhantering
24–25GöteborgLogistik & TransportNordens ledande konferens och mässa för framtidens logistik- och transportlösningar. Här möts beslutsfattare från flera grenar av branschen för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration, med det gemensamma målet att skapa ökad kompetens kring globala gemensamma utmaningar.
25–26Örnsköldsvik, MattsborgenEURO EPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
November
7–10StuttgartBlechexpoInternationell plåtmässa som hålls i Stuttgart vartannat år. Mässan startades 1994 som Südblech.
7–10StuttgartSchweisstecSvetsmässan är ett utmärkt komplement till Blechexpo som hålls samtidigt. i Stuttgart. Tar upp alla sammanfogningsmetoder såväl mekaniska som termiska.
14–16JönköpingElmia SubcontractorTillverkningsindustrins främsta arena, norra Europas ledande underleverantörsmässa. Den viktigaste mötesplatsen för underleverantörer inom tillverkande industri och deras kunder- en äkta specialistmässa för inköp och produktutveckling.
22–23Mo i Rana, RanahallenEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
29–30Luleå Energi ArenaEURO EXPOEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.

2024

DatumPlatsNamnInfo
Januari
16–18NürnbergEUROGUSSInternationell mässa för formsprutning. Tekniker, processer och produkter
Februari
20–23DüsseldorfMETAVInternationell mässa i Düsseldorf för produktionsteknik och automatisering.
Mars
12–15Svenska Mässan, GöteborgUNDERHÅLLEuropas ledande mötesplats för smart. underhåll
12–15Svenska Mässan, GöteborgSkyddsombudsdagarnaKonferens om personligt skydd och industriell säkerhet. Hålls i samband med Underhållsmässan.
April
9-12KarlsruhePaintExpoInternationell mässa om ytbehandling som hålls varannat år.
10-11KistamässanAdvanced EngineeringDen 15 – 16  juni 2022  lanserade Easyfairs mötesplatsen Advanced Engineering på Kistamässan och 10 – 11 april 2024 öppnas dörrarna igen! Advanced Engineering är den händelserika 2-dagarsmässan som är tillägnad produktutveckling och sourcing inom främst verkstadsindustrin. Mässan är mötesplatsen för alla som utvecklar nya och befintliga produkter, allt från design och koncept till rätt material, komponenter och elektronik
15-19BirminghamMACHBrittisk mässa med fokus på metallbearbetning
15-19DüsseldorfWIREInternationell tråd- kabel och rörmässa
www.wire.de
www.tube.de
22-26HannoverHANNOVER MESSE 2024HANNOVER MESSE är världens ledande mässa för industriteknik med 4000 utställare från 75 länder. Här samlas varje år beslutsfattare och nyckelaktörer för att upptäcka de senaste industriella innovationerna och lösningarna presenterade av mässans stora bas av internationella utställare. HANNOVER MESSE omfattar flera delmässor såsom Automation, Motion & Drives, Energy solutions, Digital Ecosystems och Engineered Parts & Solutions. Mässan lockar hela 130 000 besökare från näringslivet.
Maj
13–17MünchenIFATVärldens största mässa för vatten, avlopp,avfall och råmaterial.
14–17JönköpingELMIA ProduktionsmässorViktigaste arenan för produktion inom tillverkande industri.
Möt morgondagens innovationer och trender inom teknik och industri. Se den senaste produktionsutrustningen i drift.

Elmia Produktionsmässor är en plattform där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus. Sex mässor. Fyra dagar. En arena.
14–17JönköpingELMIA Svets & FogningsteknikPå den ledande branschmässan serveras du nyheter och utforskar morgondagens teknik, utrustning och tillbehör. Här är helt enkelt allt samlat som har med svetsning och fogning att göra.
14–17JönköpingELMIA PLÅTInnovation formar framtidens plåtindustri.
Möt morgondagens trender och teknik. På mässan för den plåtbearbetande industrin visas ett brett utbud av maskiner i drift med tillbehör.
14–17JönköpingELMIA POLYMERPlast är framtiden.
På Skandinaviens största renodlade mässa för plast och gummiindustri möter du morgondagens teknik och material. Här hittar du ett brett utbud inom samtliga processer för plastbearbetning.
14–17JönköpingELMIA AUTOMATIONINNOVATIV. RENODLAD. ETT AFFÄRSMÅL.
Möt morgondagens innovationer och automationslösningar på branschens mest kraftfulla marknadsplats. Här hittar du det senaste från robotleverantörer, systemintegratörer och komponentleverantörer
16Malmö ArenaEvertiq Expo Malmö 2024Sveriges största endagars-
expo för elektronikindustrin
16 maj 2024, 09:00-16:00, Malmö Arena
För dig som jobbar med konstruktion och inköp av elektronik
Augusti
26–29StavangerONS 2024Stor mässa om energi - innovationer och teknik. Hålls vartannat år.
September
9–14ChicagoIMTS 2024IMTS – The International Manufacturing Technology Show, the largest and longest-running industry trade show in the Western Hemisphere, is held every other year at McCormick Place in Chicago, Illinois. IMTS is where the creators, the builders, the sellers, and the drivers of manufacturing technology come to connect and be inspired
10–14StuttgartAMB 2024Internationell mässa om metallbearbetning
Oktober
8-10Svenska mässan GöteborgSCANAUTOMATIC "Scanautomatic är navet för framtidens automation och digitalisering av industrin. I ett starkt lysande ekosystem av industri, akademi och beslutsfattare skapas affärer som säkerställer en smartare och mer hållbar industri."
8-10Svenska mässan GöteborgProcessTeknikProcessTeknik är mötesplatsen för processindustrin och en plats där man belyser gemensamma utmaningar kring energi, hållbarhet, produktion och cirkularitet.
22-25Svenska mässan
Göteborg
SCANPACKScanpack är fyra dagar fullpackade med inspiration, seminarier, nätverkande och praktiska workshops. En kreativ knutpunkt helt inriktad på att dela idéer om ny teknik, nya material och nya lösningar inom förpackningsbranschen
22-25HannoverEUROBLECH"At EuroBLECH, manufacturers and suppliers of materials, machines, tools and systems meet with trade visitors whose requirements for innovative equipment are substantial. In order to align their production to the complex demands of smart manufacturing, visitors to EuroBLECH specifically look for flexible and cost-efficient solutions in order to operate successfully in the future."
November
JönköpingELMIA SUBCONTRACTORElmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och arrangeras på Elmia i Jönköping. Här samlas årligen runt 1 200 utställare från cirka 30 länder. Sällan har du chans att på så kort tid träffa så många som är knutna till underleverantörsindustrin!

Läs mer på: www.elmia.se/sv/subcontractor
December